Tee testamenttilahjoitus

Jätä jälkeesi oikeudenmukaisempi huominen

Pienelläkin testamenttilahjoituksella voit vaikuttaa paljon alueesi hyvinvointiin. Näin jätät arvokkaan jäljen asuinseudullesi ja sen asukkaille.

Arvostamme jokaista testamenttilahjoitusta – sillä on suuri merkitys ihmisten elämään. Testamenttilahjoituksesi ohjautuu kokonaisuudessaan setlementtimme toimintaan, joka edistää arvojemme mukaisesti yhdenvertaisuutta, yhteisöllisyyttä ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta.

Testamenttilahjoituksella varmistat, että omaisuutesi tai haluamasi osuus, vaikkapa prosenttiosuus perintövaroista, ohjautuu setlementtitoimintaan.

Yleishyödyllisenä yhteisönä emme joudu maksamaan veroa saadusta perinnöstä.

Arvostamme ja kunnioitamme lahjoittajaa ja noudatamme vastuullisen varainhankinnan ammatillisia arvoja ja periaatteita. Tukiessasi toimintaamme tiedät, että lahjoitus menee suoraan kohteeseen.

Muista nämä, kun teet testamenttia:

  • Testamentista tulee käydä ilmi perinnön saajat sekä siirtyvän omaisuuden määrä tai osuus koko omaisuudesta. Kun teet testamenttilahjoituksen meille, käytä testamentissa järjestön virallista nimeä Vaasan Setlementtiyhdistys ry.
  • Voit tehdä testamentin yleisesti Vaasan Setlementtiyhdistys ry:n toimintaan tai kohdentaa lahjoituksen sinulle erityisen tärkeään toimintaamme.
  • On tärkeää, että testamentti on tehty oikein. Sen vuoksi testamentti on aina hyvä teettää tai tarkistuttaa asiantuntijalla, kuten juristilla tai asianajajalla.
  • Muista merkitä testamenttiin henkilötunnuksesi, päiväys, paikkakunta ja allekirjoitus.
  • Tee testamentti kirjallisena kahden todistajan läsnäollessa. Todistajien on kirjoitettava todistuslausuma, päivättävä todistuksensa ja allekirjoitettava se. Todistajien asuinpaikan ja ammatin tulee näkyä paperissa. Todistajien on oltava vähintään 15-vuotiaita. Puoliso, sukulainen tai testamentin mahdollinen hyödynsaaja ei voi olla todistajana.
  • Todistajien on tiedettävä, että kyseinen asiakirja on testamentti. Heidän ei kuitenkaan tarvitse tietää, mitä testamenttiin on kirjoitettu. He todistavat, että testamentin tekijä on omakätisesti allekirjoittanut testamentin terveenä, täydessä ymmärryksessä sekä vapaasta tahdostaan.
  • Suosittelemme, että teet testamentista yhden allekirjoitetun version. Säilytä sitä turvallisessa paikassa, josta se on varmasti löydettävissä tarpeen tullen (esimerkiksi kotona tärkeiden papereiden joukossa tai pankin tallelokerossa). Voit halutessasi toimittaa testamentista kopion meille.
  • Jos haluat myöhemmin tehdä muutoksia testamenttiin, hävitä entinen testamentti ja tee tilalle uusi.

enkeli